Συνεντεύξεις,  Τέχνη

Συνέντευξη του Χριστόφορου Ασιμή στο psychopedagogy.gr

Η συνάντηση με τον σπουδαίο ζωγράφο Χριστόφορο Ασιμή έγινε ένα απόγευμα του Νοεμβρίου στη gallery του στη Σαντορίνη.

Ο Χριστόφορος Ασιμής γεννήθηκε στην Έξω Γωνιά της Σαντορίνης.

Ήταν το μεσαίο παιδί της οικογένειας και το μοναδικό αγόρι. Μεγάλωσε με τις επιρροές των συγγενών του, κυρίως του παππού του, οι οποίες ξύπνησαν την καλλιτεχνική του κλίση και διαμόρφωσαν από νωρίς την αισθητική του.

Ο σεισμός του 1956 και ο θάνατος του πατέρα του στην αρχή της εφηβείας του, ανέτρεψε την ζωή και την ομαλή πορεία της οικογένειάς του και μετά από λίγο τον φέρνει στην Αθήνα για σπουδές.

Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών, έχοντας για δασκάλους του τους πλέον καταξιωμένους καλλιτέχνες. Τελειώνοντας, επέστρεψε πίσω για να αφοσιωθεί στο φως και στο τοπίο της Σαντορίνης.

Παράλληλα, ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με την αγιογραφία, δίνοντας το δικό του ύφος. Επιμελήθηκε, μεταξύ άλλων, με την αγιογραφία του Αγίου Χαραλάμπους στην Γωνιά και τον Μητροπολιτικό Ναό των Φηρών.

Εκφράζει με μοναδικό τρόπο την Σαντορίνη μέσα από τα βιώματά, τα συναισθήματα και την ευαίσθητη ματιά του. Αναδεικνύει την ομορφιά της με γνησιότητα, προσφέροντας μια διάσταση του νησιού μακριά και πέρα από τη τουριστική και εμπορική του πλευρά.

Για τους Σαντορινιούς (και όχι μόνο) η ζωγραφική του εκφράζει το άρρητο, το νησί όπως το έχουν αγαπήσει. Οι πίνακές του, χάρη στην αφαιρετικότητά τους έχουν κάτι το ονειρικό, τη Σαντορίνη των αναμνήσεων και του άπειρου κάλλους.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «η φύση της Σαντορίνης είναι μια πορεία ζωγραφικών αναζητήσεων».

*Μαζί με την συντρόφό του Ελένη Κολαΐτου, διατηρούν έναν χώρο τέχνης, όπου πίνακες και γλυπτά συνομιλούν και συνθέτουν μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική πρόταση για τους επισκέπτες.

https://www.ak-galleries.com/