Ψυχοθεραπεία

Το μαγικό “Και”

“Κάποια μέρα κοιτάζοντας πίσω, τα χρόνια που αγωνίστηκες θα σου φαίνονται τα πιο ωραία”.

Sigmund Freud

Τα βήματά μας και η μεγάλη μας επιθυμία για ουσιαστική εκπαίδευση, μας έφεραν, τη κάθε μία από διαφορετική αφετηρία, στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Δάσκαλοι μας και επόπτες μας η μεγάλη κυρία της συστημικής σκέψης, Χάρις Κατάκη και ο “νους”, ο κύριος Γιώργος Μπογδάνης.

Κάθε συνάντηση μαζί τους επιβεβαίωνε το πόσο άξιοι ήταν να έχουν την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και την αγάπη μας – επανορθωτική εμπειρία.

Πραγματικοί δάσκαλοι όχι μόνο στην μετάδοση της βαθιάς επιστημονικής γνώσης και της τέχνης της ψυχοθεραπείας, αλλά ακόμα περισσότερο στην καλοσύνη, την ανθρωπιά, την επιείκεια, την απλότητα, τη γενναιοδωρία – τη Στάση τους.

Σε αυτό το “ταξίδι”, συνοδοιπόροι και συμμέτοχοι οι συνάδελφοι που βρεθήκαμε μαζί, γνωριστήκαμε, συνδεθήκαμε, μοιραστήκαμε τα όνειρά μας, τις αγωνίες μας, την εξέλιξή μας, τις χαρές μας – και συνεχίζουμε.

Αυτό το μαγικό “Και” ήταν το πολύτιμο εφόδιο για την επαγγελματική μας ταυτότητα και τον απαρτιωμένο μας εαυτό.

«ἄνθρωπον ζητῶ»: Τελικά οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά και οι ομάδες γράφουν ιστορία, πραγματοποιώντας όλες τις ελπίδες και τα όνειρά μας – τίποτα δεν είναι τυχαίο.

16/6/2024